Är du en hobbybartender som skulle vilja ta din hobby till nästa nivå? Vet du inte riktigt vilken typ av utrustning och verktyg du ska skaffa? Då ska du läsa tipsen här i denna artikel. Här kan du nämligen läsa mer om verktygen som de kräsna proffsen använder sig av för att blanda perfekta drinkar varje gång.

Verktyg för bättre drinkar

För att du ska kunna blanda riktigt goda drinkar behöver du först skaffa dig riktiga barverktyg av hög kvalitet. Det duger inte med vad som helst. Det allra första du bör investera i är en ordentlig shaker. Med en riktig shaker kan du blanda dina drinkar på rätt sätt. För att du ska kunna mäta upp exakta mängder av dina ingredienser, kommer du behöva ett par jiggers av olika storlek. Att mäta upp ingredienser med jiggers är inte bara effektivt, det ser även mer professionellt ut.

Glasen gör skillnad

Vissa räknar inte glasen som verktyg, men utan rätt glas kan drinkarna inte serveras på rätt sätt. De är verkligen viktiga för både presentationens skull och för att du ska kunna blanda vissa drinkar ordentligt. Drinkar smakar och upplevs annorlunda beroende på vilken typ av glas de serveras i. Dessa saker ska du alltid tänka lite extra på när du blandar drinkar, speciellt om du är ute efter att förbättra dem.

För den sista touchen

Det finns vissa saker som kan hjälpa dig att ge dina drinkar en sista touch. Ett snyggt sugrör är bara ett exempel på en sådan extra touch. Om du vill ge din drink ett mer proffsigt uttryck, ska du använda dig av bambusugrör. Bambusugrör är inte bara snygga och hållbara. De är även mer miljövänliga också. Bambu är ett otroligt slitstarkt material. Därför kan sugrör av bambu ofta återanvändas, bara de diskas mellan användningarna. Det är riktigt smart.