Vandringsstavar är ett fantastiskt hjälpmedel som hjälper mängder av människor på sina promenader varje dag. De ger inte bara ett bra stöd under promenaden. De är även ett utmärkt träningsredskap som alla kan använda sig av. Här kan du läsa om några skäl till att vandringsstavar är så bra för långa promenader, samt vad du bör tänka på när du använder dem.

 

Hjälper dig komma i form

Något av det allra bästa med vandringsstavar är att de kan hjälpa dig att komma i form på ett bra och effektivt sätt. Det spelar ingen roll om du är äldre eller yngre. Alla kan använda sig av vandringsstavar i sin vardagsmotion eller på sina utflykter. Det bästa med att använda sig av vandringsstavar är att de låter dig träna mer än bara underkroppen. De ser även till att din överkropp tränas. Samtidigt som du får en bredare träning, får du även ett riktigt bra stöd som stöttar dig hela vägen, även i tuffare terräng.

Använd stavarna på rätt sätt

Vandringsstavar kan användas på lite olika sätt. Om du har ett rörelsehinder, kan det ofta räcka med en enda stav. De flesta rörelsehindrade använder sin stav lite som en käpp. Om du till exempel har ett dåligt ben som du vill avlasta, ska du använda staven på motsatt sida för att ge dig själv det bästa stödet.

Två stavar används först och främst till stavgång. Stavgång är ett bra sätt att komma i form på, och är faktiskt riktigt kul. Till skillnad från en vanlig promenad, tränar stavgång även din överkropp.