En egen smörgåstårta är inte det flesta som gör hemma men vi tycker definitivt att du borde prova det eftersom det är så himla lätt och det är så himla gott samtidigt.

En smörgåstårta ser ut så att den är uppbyggd i flera olika lager med fyllning emellan varje lager som till exempel majonäs, skinka och andra goda saker. Den är väldigt simpel att göra kan man verkligen säga.

Efter lagrena så har du ba räkor, ägg och lite grönsaker högst upp, sen är allt klart.

Smidigare kan det inte bli direkt om du inte köper en färdig då såklart men det är väl alltid roligare att göra någonting gott hemma istället för att köpa mat hela tiden. Du behöver inte ha någon erfarenhet alls i köket för att göra en smörgåstårta direkt.

Det är bara att följa den klassiska smörgåstårtans recept så gör du en simpel smörgåstårta som kommer smaka utan tvekan väldigt gott.

De första du behöver göra när du ska göra en egen smörgåstårta är att bestämma dig för vilken smörgåstårta du ska göra eftersom det finns så mycket olika varianter och olika smakkombinationer att välja mellan.

Därefter så åker du och köper allting som behövs och sedan är det bara att börja med botten. Du lägger det valda brödet i botten och börjar därefter bygga upp ungefär 3-4 lager med smörgåstårta för den mest optimala storleken.

Fyll varje lager med valda ingredienser i receptet, oftast en blandning av majonnäs, creme fraiche och lite grönsaker. Därefter så ser det ut som en tårta kan man säga, och där kommer namnet ifrån.
Nu när du har gjort alla din lager så väljer du vilka ingredienser du vill ha högst upp och de allra vanligaste är bland annat majonnäs, ägg och räkor som grund och sedan lite andra grönsaker.

Det är verkligen inte svårare än så. Efter detta så är din smörgåstårta klar och du kan äta den direkt om du så vill det. Nu när du vet hur man gör en smörgåstårta så kan du kolla in Smörgåstårta.com för lite tips om recept och olika smakkombinationer du kan pröva.

Utöver recept så ger de även tips på olika tillfällen du kan bjuda på smörgåstårta.