Har du bestämt dig för att ha en dusch ute, men är lite osäker på vilken av alla sorter som passar dig bäst? Det finns i huvudsak tre olika varianter av uteduschar idag. Är det så att du vill ha en utedusch hemma, för att kunna duscha av dig efter att du arbetat i trädgården, när du kommit hem från stranden eller efter solning? Då kan det vara smart med en så kallad soldusch. I den är det begränsat med varmt vatten. Det eftersom att det värms upp med hjälp av solen.

En soldusch är dock ett bra alternativ, om du bara ska ha duschen ute för att använda lite då och då som ett komplement till den du har inne. Den är lätt att installera, då det mer eller mindre bara är att koppla på din vattenslang på den.

Utedusch med kall och varmvattensystem

En annan variant av utedusch är en som du kan koppla till kall och varmvattensystemet som redan finns. Du slipper då vara beroende av att solen skiner för att få varmt vatten. Dock kan det vara ett måste att göra en VVS installation. Om så är fallet måste du anlita en rörmokare. Fördelen är att du kan styra vattnet på samma sätt som en dusch inne.

Utedusch med gasol

Det finns även uteduschar som är med en genomströmningsvärmare samt gasol. Denna fungerar på det vis att du kopplar på genomströmningsvärmaren till en gasolvattenberedare, samt kopplar på en vattenslang. Gasolen är sedan det som gör att vattnet rinner igenom vattenberedaren och sedan värms upp.

Tänk på placering av uteduschen

Om du väljer en soldusch, då måste du se till att den placeras i direkt solljus. De två andra, de kan du placera var du vill. Alla modellerna bör dock ställas, så att du kan duscha avskilt. Ha även något att stå på, som en trätrall eller liknande.