Under vintern sliter blåst, kyla och mössor på håret. På sommaren är det solen som klyver topparna och torkar ut håret. Du som vill ha friskt hår bör ta hand om det. Läs vidare och ta del av våra bästa tips för ett vackert och hälsosamt hår.

Tvätta inte håret varje dag

Kroppen producerar naturliga oljor som är bra för håret. När du tvättar det sköljer du bort det mesta av oljorna som faktiskt är bra för håret. Undvik att tvätta håret varje dag och satsa istället på varannan dag eller ännu mer sällan.

Från början kommer du säkerligen tycka att håret känns fettigt och ofräscht. När håret har vant sig vid att tvättas varje dag producerar kroppen för mycket oljor. Då du slutar tvätta håret för ofta behöver kroppen lite tid på sig att anpassa produktionen. Stå ut i ett par veckor så kommer du märka skillnaden.

Skölj alltid håret i kallt vatten. Det här ökar blodcirkulationen i hårbotten vilket leder till ett friskare hår.

Använd dig av rätt produkter

Både schampo och balsam bör vara anpassade efter din hårtyp och dessutom din hårbotten. Även män bör använda sig av balsam. Efter att du schamponerat håret är var strå extra känsligt eftersom fjällskiktet är öppet. Balsam sluter effektivt skiktet och gör håret mjukt, följsamt och dessutom glansigt.

Läs mer om hårprodukter som är speciellt framtagna för män. Oavsett om du som man har långt eller kort hår är det viktigt att du använder rätt produkter till ditt hår.

Borsta håret varje dag

Du som har långt hår är väl medveten om hur viktigt det är att borsta håret dagligen. Men det är inte bara långt hår som behövs borstas ordentligt utan även kort hår behöver få sig en omgång med borsten varje dag. När du borstar håret ökar du blodcirkulationen vilket leder till ett starkt och friskt hår.