Om du älskar äventyr kan du få dig en upplevelse. Det här är de tio bästa resmålen för äventyrare runt om i världen. Hitta mer inspiration här.

 

  1. Peru

 

Peru är hemvist för några av de mest utmanande och givande bergsbestigningarna i världen. Vare sig du är en erfaren bergsklättrare eller nybörjare finns det en bergsklättring i Peru för dig.

 

  1. Nepal

 

Nepal är ett paradis för äventyrslystna. Från forsränning till vandringar i Himalaya finns det ingen brist på aktiviteter som kan hålla dig sysselsatt.

 

  1. Patagonien

 

Patagonien är en av de vackraste och mest oförstörda regionerna på jorden. Det är också hem för några av de mest utmanande utomhusäventyren, inklusive vandring, klättring och skidåkning.

 

  1. Alperna

 

Alperna är ett paradis för vandrare, klättrare och skidåkare. Med kilometer av orörd vildmark och höga bergstoppar finns det något för alla här.

 

  1. Klipporna

 

Rockies är ett annat fantastiskt resmål för friluftsentusiaster. Vandring, cykling, klättring och skidåkning är populära aktiviteter här.

 

  1. Afrika

 

Afrika är hemvist för några av de mest extrema safarierna på planeten. Om du är ute efter en adrenalinkick kan du inte leta längre än till Afrika.

 

  1. Island

 

Island är ett land av kontraster med glaciärer och vulkaner, gejsrar och vattenfall. Det är också hem för några av de mest utmanande friluftsäventyren i Europa. Hitta mer inspirerande läsning här.

 

  1. Amazonas

 

Amazonas är en av de mest unika och artrika regionerna på jorden. Det är också hem för några av de mest adrenalinstinna aktiviteterna, såsom forsränning och djungelturer.

 

  1. Arktis

 

Arktis är ett land av ytterligheter med sina isiga landskap och isbjörnar. Här finns också några av de mest utmanande vandringarna i världen.

 

  1. Antarktis

 

Sist men inte minst är Antarktis den ultimata destinationen för äventyrslystna. Med sin enorma och orörda vildmark är det ett verkligt paradis för dem som älskar friluftsliv.

 

Läs fler artiklar här.